Personen: 12
Droge ingrediënten
- Bloem gezeefd: 300 gram
- Noten melange ( bv: amandel, macadamia, walnoot, pecan ): +- 100 gram na smaak
- Gember poeder: 1 eetlepel
- Kaneel: 3 theelepels
- Nootmuskaat: 1/2 Theelepel
- Bakpoeder: 2 1/2 theelepel
- Zout: 1 theeleper ( maakt echt het verschil )
- Baking soda: 1/2 theelepel
- Suiker: 400 gram
- extra boter voor het in-botere van de blik.
Natte ingrediënten
- Gesmolten boter: 240 gram ( 240ml)
- Eieren: 4 grote of 5 middel
- Vanilla extract: 2 theelepels
- Wortel geraspt: +- na smaak 300 gram
- Banaan: 3 rijpen bananen gepureerd
Creme
- Cream Cheese: +- 500 gram
- Vanilla extract: 1 1/2 theelepel
- Poedersuiker: 250 gram
- Melk: 1 eetlepel
Keuken spullen
- keukenmachine die kan raspen
- rasp
- 2 Grote kommen
- Bakblik 26 cm
- Zeef
- Weegschaal
- Mes
- Snijplank
- Magnetron
- Mixer
Methode
Zet de oven aan op 180 graden.
beboter de bakblik en leg op de bodem een bakpapier.
Natte ingrediënten
Raspt de wortels in de keukenmachine ( als je geen keukenmachine hebt rasp het dan op een rasp ) en prak de bananen en voeg het samen.
Droge ingrediënten
Hak de noten fijn. Voeg alle droge ingrediënten behalve suiker in een kom en roer met een lepel de droge ingrediënten door elkaar.
Nat en droog
Smelt de boter in de magnetron.
Doe in een grote kom de suiker en het gesmolten boter en mix het. Doe een voor een de eieren toe samen met de vanilla extract. Mix het 1 min op hoge snelheid.
Samenvoegen
Voeg de droge mengsel met de boter mengsel samen. Mix het op een lage snelheid tot dat de ingrediënten zijn gemixt, dan verhoog je de snelheid tot dat de mengsel glad is.
Dan voeg je de wortel banaan mensen met de hand toe en meng het met de hand.
Doe alles in de bakblik en zet het in de oven voor 55-60 min tot dat je er een sate prikker in kan steken waar niks aan blijft plakken.
Creme
Mix de cream cheese in een kom tot dat het glad is, voeg er de vanilla extract bij, melk en poedersuiker, mix het tot dat het een glad mengsel is. Poedersuiker kan je meer bij doen na smaak. Zet het in de koelkast.
Taart
Als de taart klaar is, laat het helemaal afkoelen.
Als de taart is afgekoelt snij hem doormidden en de de creme er tussen en als je nog over hebt kan je het er boven op smeren en aan de zijkant.
PS. Garnering gehakte pecan noten.
Droge ingrediënten
- Bloem gezeefd: 300 gram
- Noten melange ( bv: amandel, macadamia, walnoot, pecan ): +- 100 gram na smaak
- Gember poeder: 1 eetlepel
- Kaneel: 3 theelepels
- Nootmuskaat: 1/2 Theelepel
- Bakpoeder: 2 1/2 theelepel
- Zout: 1 theeleper ( maakt echt het verschil )
- Baking soda: 1/2 theelepel
- Suiker: 400 gram
- extra boter voor het in-botere van de blik.
Natte ingrediënten
- Gesmolten boter: 240 gram ( 240ml)
- Eieren: 4 grote of 5 middel
- Vanilla extract: 2 theelepels
- Wortel geraspt: +- na smaak 300 gram
- Banaan: 3 rijpen bananen gepureerd
Creme
- Cream Cheese: +- 500 gram
- Vanilla extract: 1 1/2 theelepel
- Poedersuiker: 250 gram
- Melk: 1 eetlepel
Keuken spullen
- keukenmachine die kan raspen
- rasp
- 2 Grote kommen
- Bakblik 26 cm
- Zeef
- Weegschaal
- Mes
- Snijplank
- Magnetron
- Mixer
Methode
Zet de oven aan op 180 graden.
beboter de bakblik en leg op de bodem een bakpapier.
Natte ingrediënten
Raspt de wortels in de keukenmachine ( als je geen keukenmachine hebt rasp het dan op een rasp ) en prak de bananen en voeg het samen.
Droge ingrediënten
Hak de noten fijn. Voeg alle droge ingrediënten behalve suiker in een kom en roer met een lepel de droge ingrediënten door elkaar.
Nat en droog
Smelt de boter in de magnetron.
Doe in een grote kom de suiker en het gesmolten boter en mix het. Doe een voor een de eieren toe samen met de vanilla extract. Mix het 1 min op hoge snelheid.
Samenvoegen
Voeg de droge mengsel met de boter mengsel samen. Mix het op een lage snelheid tot dat de ingrediënten zijn gemixt, dan verhoog je de snelheid tot dat de mengsel glad is.
Dan voeg je de wortel banaan mensen met de hand toe en meng het met de hand.
Doe alles in de bakblik en zet het in de oven voor 55-60 min tot dat je er een sate prikker in kan steken waar niks aan blijft plakken.
Creme
Mix de cream cheese in een kom tot dat het glad is, voeg er de vanilla extract bij, melk en poedersuiker, mix het tot dat het een glad mengsel is. Poedersuiker kan je meer bij doen na smaak. Zet het in de koelkast.
Taart
Als de taart klaar is, laat het helemaal afkoelen.
Als de taart is afgekoelt snij hem doormidden en de de creme er tussen en als je nog over hebt kan je het er boven op smeren en aan de zijkant.
PS. Garnering gehakte pecan noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten