Personen: 4
Ingrediënten
-Water: 2L +-
-Bouillon blokjes: Rund 3-4
-Sake: 2 Eetlepels
-Sesamolie: 2 theelepel
-Soya saus: 4 Eetlepels
-Knoflook: 3 teentjes
-Gember: 6-7 cm
-Kipfilet: 4 (1 p.p.)
-Lente ui: 2 streng
-Paksoi: bosje
-Champignon: 2 bakjes
-Taugé: 100 gram
-Eieren: 4 (1 p.p.)
-Ramen noedels: 1 pakje
-Sesamzaadjes
-Roomboter: voor bakken
-Zout: snufje
-Peper: snufje
Keuken spullen
-Soep pan
-Kleine eikookpan
-Bakpan
-Bakjes
-Snijplaat
-Soeplepel
-Mes
Methode
Mini voorberijding
Snij de knoflook en de gember ( geschilde gember) fijn tot heel fijn.
Soep
Zet de soeppan op het vuur met 1 theelepel sesamolie en bak de knoflook en gember beetje bruin. Voeg erna het water toe en breng het aan de kook. Pas op het gaat spetteren als je het water in doet.
Als het kookt doe je de bouillon blokjes erbij en roer je tot ze opgelost zijn. Daarna voeg je de sake, soya saus en sesamolie toe. Proef, als het te zout smaakt voeg je nog wat water toe en als het te flauw smaakt kan je er nog wat sake en soya saus bij doen of eventueel een bouillon blokje.
Laat de soep nu rustig op klein vuur staan voor ongeveer +- 2 tot 3 uurtjes.
Groenten, kip en noedels
Kook de eieren tot ze half zacht zijn, laat ze schrikken met koud water en leg ze erna aan de kant. Voor het opdienen pel je ze en halveer je de ei.
Maak de champignons schoon en halfveer ze, bak ze in roomboter en bestrooi ze op het einde met de sesamzaadjes. Je kan ze erna in het bakje doen.
Bestrooi de kip met zout en peper en bak ze ook in roomboter gaar. Als de kip
Blancheer de Taugé en de paksoi ( grof gesneden ) en leg ze erna in een bakje.
Snij de lente ui in kleine ringetjes en die kan je vervolgens ook in een bakje doen.
Zo heb je een aantal bakjes zodat je het zo dadelijk makkelijker kan serveren.
Kook de ramen noedels volgens het pakje.
Soep klaarmaken
Als de soep klaar is ( na 2 uur) kan het opdienen beginnen.
Pak een grote soepkom en leg eerst wat noedels in het midden.
Schenk dan de hoeveelheid soep in de kom.
Leg dan de groentjes, de gehalveerde ei en de kip bij, zoals op het plaatje.
Bestrooi het met wat lente ui en het eten kan beginnen!
Itadakimasu! ( Smaaklijk eten in japans )
PS Variatie tip: Rauwe paprika en gekookte snijboontjes zijn er ook heel lekker bij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten