Pagina's

donderdag 12 juni 2014

Pompoen uit de oven


Personen: 4

Ingrediënten
-Fles pompoen: 1
-Knoflook: 1 nestje
-Ui: 2 groten
-Italiaanse kruiden: 3 eetlepels
-Honing: 2 eetlepels
-Olijfolie voor bakken: 4 eetlepels
-Zout: snufje
-Peper: snufje
-Gerookte paprika poeder: 1 theelepel
-Komijn: 2 theelepels
-paprikapoeder: 1/2 theelepel

Keuken spullen
-Kom
-Oven
-Bakpapier
-Messen
-Magnetron
-Ovenplaat
-Snijplank

Methode

Voorbereiding
Maak met een mes enkele sneetjes in de pompoen en zet het 3-5 min in de magnetron. Zo kan je het makkelijker schillen en snijden. 

Zet de oven daarna aan op 220 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.

Pompoen- ui -knoflook
Schil de pompoen en haal de binnenste zaadjes en smurrie er uit. Snij de pompoen in groffe stukken zoals op de afbeelding. Leg alles in de kom.

Schil de ui en hak ze grof in halve maantjes en leg het ook in de kom.

De knoflook schil je alles en 2/3 deel leg je los in de kom en de rest hak je helemaal fijn en strooi je het in de kom.

Klaarmaken
Doe de Italiaanse kruiden, honing, peper, zout, olijfolie, gerookte paprika poeder, paprika poeder en de komijn in de kom en meng alles met de hand. Leg het mengsel nu op de ovenplaat. Het kan nu in de oven voor ongeveer 30 min. Het kan per oven verschillen hoe lang ze er in moeten, dus controleer of ze zacht zijn van binnen dan zijn ze gaar!

Smaaklijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten