Pagina's

woensdag 11 juni 2014

Zoet kipje

Personen: 4


Ingrediƫnten
-Kippendijen: 500 gram
-Broccoli: halve bos
-Honing: 3 eetlepels
-Ui: 1 grote of 2 keine
-Knoflook: 2 tenen
-Rozemarijn: 3 takjes
-Rode Peper: 1
-Courgette: 1  
-Zout: na smaak
-Peper: na smaak
-Olijfolie voor bakken

Keuken spullen
-Pan
-Snijplaat
-Mes
-Ovenschaal
-Oven

Methode

Zet de oven aan op 200 graden

Kippendijen
Haal de kippendijen optijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn ( dat voorkomt spetteren in de pan).
Bak de kippendijen kort in de pan zodat ze allebei de kanten aangebakken zijn, leg ze gelijk in de ovenschaal.

Broccoli- Courgette-Ui
Blancheer de broccoli, laat het uitlekken en leg het samen bij de kip in de ovenschaal.
Snij de courgette en de ui in halve maantjes en leg het ook in de ovenschaal.

Kruiden
Hak de rode peper en de knoflook teentjes fijn, tevens ook 1 rozemarijn takje.

Mengen
Bestrooi het mengsel in de ovenschaal met de kruiden, 3 eetlepels honing en wat olijfolie (eventueel peper en zout). Meng alles met de hand zodat alles verdeeld is. Leg de overgebleven 2 takjes rozemarijn bovenop. 

Zet het dan in de oven voor ongeveer 20-30 min. Het verscheelt per oven hoe lang het er in moet. Controleer zonodig door 1 kipje eruit te halen en doormidden te snijden, als het vlees wit is kan je de ovenschaal er uit halen.


Bon appetite! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten