Pagina's

donderdag 12 juni 2014

Quiche


Personen: 4-5

Ingrediƫnten
-Eieren: 4-5
-Spinazie: 1 Kilo
-Spekjes: 1 pakje
-Ui: 5 groten
-Kaas: 30+ zakje 200 gram
-Feta kaas: 125 gram
-Italiaanse kruiden: 2 theelepels
-Zout: snufje
-Peper: Snufje
-Olijfolie: voor bakken
-Roomboter: voor de springvorm
-Bladerdeeg: 250 gram
-meel

Keuken spullen
-Springvorm
-Pan
-Mes
-Snijplank
-Spatel
-Bakpapier
-Grote kom
-bakjes
-keukenpapier
-deegroller

Methode

Zet de oven aan op 220 graden en leg de plakjes bladerdeeg op de tafel om het te ontdooien.

Springvorm
Leg op de bodem van de springvorm in de grooten van de bodem bakpapier.
Beboter de springvorm nu met de roomboter. Leg het aan de kant.

Spinazie-spekjes- ui- ei
Zet de pan op het vuur en doe er wat olijfolie voor bakken en braden in. Was ondertussen de spinazie. Bak de spinazie in de pan en als het klaar is leg het in een bakje voor af te koelen. 

In de zelfde pan bak je de spekjes. Ondertussen snij je de uien in grof halve ringen.
Nadat de spekjes gaar zijn laat  je ze uitlekken in een bakje met keukenpapier. Bak in de vocht van de spekjes de uien gaar. 

Ondertussen doe je de eieren in de kom en maak je ze los met een vork. Doe de Italiaanse kruiden, zout en peper bij. Tevens ook de feta kaas gekruimeld en beetje geraspte kaas. 

Als de uien gaar zijn laat je ze afkoelen.

Bladerdeeg
Ondertussen is de bladerdeeg ontdooid. Bestrooi je werkblad met meel. Leg de bladerdeeg op elkaar en rol de bladerdeeg zo groot uit dat de bodem van de springvorm bedekt is.
Leg de bladerdeeg als het groot genoeg is op de bodem en snij de restjes deeg weg. Maak met een mes enkele sneetjes in het deeg, zodat het deeg niet gaat rijzen. Je kan er een bolletje van maken en in die diepvries bewaren of gelijk wat mini hapjes van maken als je nod feta kaas en spinazie over hebt. 

Klaarmaken
Als het goed is, zijn de ui , spinazie en spekjes afgekoeld. 
Op de bodem van de springvorm verspreid je de uien, daar bovenop leg je de spinazie en de spekjes. Over dat giet je de ei mengsel. Bovenop de eimengsel bestrooi je wat geraspte kaas. Nu kan het in de oven voor ongeveer 30 min. Het verschilt per oven hoe lang, maar controleer tijdig door met een sate prikker te kijken of het nog vochtig is. 

Bon Appetite!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten