Pagina's

woensdag 11 juni 2014

Zeebaars uit de oven

Personen: 2


Ingrediƫnten
-Zeebaars: 2
-Venkel: 1
-Citroen: 1
-Roomboter: 50gram
-Lente ui: 1
-Knoflook: 2
-Ui: 1
-Mandarijn: 1
-Sambuca: 100ml
-Zout: Snufje
-Peper: Snufje

Keuken spullen
-Snijplaat
-Mes
-Bakpapier
-Oven
-Rasp

Methode

Zet de oven aan op 220 graden

Zeebaars:
Maak de zeebaars schoon en snij de zeebaars in, in de buik. Je kan ook de visboer vragen of hij dat al voor je kan doen. 

Leg op een schonen plek alvast 2x 2 lagen bakpapier, zo groot dat de vis er op past en dat je het dicht kan vouwen. 

De groentjes en kruiden
Snij de venkel grof, lente ui in kleine ringetjes, citroen 4 dunne plakjes, uitje gesnipperd en knoflook fijngehakt. 

Klaarmaken
Verdeel de venkel tussen de 2 vellen bakpapier en strooi er wat lente ui over.
Leg de zeebaars er boven op. Leg in beide in de buikholte van de zeebaars 2 plakjes citroen in. 
Bestrooi beide zeebaars met knoflook, ui, zout en peper. Rasp de schil van de hele mandarijn over de 2 zeebaars. En verdeel de boter over de 2 zeebaars.

Vouw het pakketje zo dicht dat er van boven nog iets bij kan, giet er dan 50ml per zeebaars Sambuca in en knijp de mandarijn sap uit. Maak het pakketje dicht en doe het voor 15 min in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten